© 2017 George William Stephens, Jr. and Associates, Inc. All rights reserved.
Home l About Us l Our Expertise l Our Portfolio l Partner With Us l Join Our Team l GWS Headlines l Contact Us l Our Locations

GWs headlines
Stepping up to help wounded veterans

3D Laser Raw Scan
3D Laser Intensity Scan
George William Stephens, Jr. and Associates, Inc.
Engineering • Surveying • Land Planning • Transportation
GWS Logo

 

 

 

 

Walter Reed Army Medical Center
Innovative Designs. Exceptional Service.

GWS Steps Up to Help Wounded Veterans at Walter Reed Army Medical Center

May 3, 2008

GWS is part of a design and construction team who renovated and improved the Mologne House Courtyard at the Walter Reed Army Medical Center. The project is a product of the Yellow Ribbon Fund, an organization created in 2005 to assist injured service members and their families while they recuperate at the Walter Reed Army Medical Center and the National Naval Medical Center.

Todd Hyer, Landscape Architect at GWS, served as the Project Manager in charge of the landscape architectural planning and design and surveying associated with the construction to renovate and improve the existing courtyard. The goals of the project were to provide an aesthetic and functional area that will be used by soldiers and their families as they rehabilitate from wounds and injuries sustained in combat.

The existing courtyard consisted of a series of walkways around a reflection pool and pathways through a garden in a park-like setting. The newly constructed elements of the project include a playground, gazebo, an upper patio with a fireplace and BBQ, two lower patios with trellised area fireplaces, kitchen and BBQs. A new walkway system around the garden and reflecting pool was designed and incorporates “appreciation paving stones” purchased by people and businesses wanting to donate to this important program. Construction began on November 19, 2007 and finished May 3, 2008 with a ribbon cutting ceremony where GWS was acknowledged for our hardwork and dedication with an appreciation stone.

Click here to access an overview presentation of the work that was completed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Above: The newly finished upper patio with BBQ and fireplace.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Above: GWS's appreciation stone on the Walk of Honor.